Vellykket CV-workshop for tidligere flyktninger på vei ut i arbeidslivet

Den 19. september arrangerte vi en CV-workshop for tidligere flyktninger som er på vei ut i arbeidslivet. Arrangementet ble holdt i samarbeid med Kvalifiseringssenteret for innvandrere og NTNU for flyktninger.

IMG_2527

Som et ledd i å støtte deltakere i introduksjonsprogram som er kommet til Norge med høy grad av utdanning, ble det tatt initiativ til å arrangere en en-til-en CV-workshop. Opp mot denne gruppen har INN opprettet et mentorprogram, med støtte fra IMDI. I mentorprogrammet blir deltakeren koblet opp mot en fagperson innenfor sin egen fagretning, som bidrar med å etablere det kjennskap til det aktuelle feltet i Norge, som kan være til nytte i prosessen mot relevant jobb.

Deltakerne har tilstrekkelig med utdanning, men mange kan oppleve barrierer i arbeidet med å få presentert kompetansen sin på en tilstrekkelig måte på norsk. Studentene er en unik ressurs ved at de kan tilby en individuell faglig veiledning til deltakere med samme faglige bakgrunn. Kvalifiseringssenteret for innvandrere inngikk derfor et samarbeid med Norsk Start, med sitt brede nettverk ut mot studenter.

Norsk Start rekrutterte dermed studenter med samme utdanningsbakgrunn som deltakerne i introduksjonsprogrammet, og inviterte disse til en CV-kveld den 19. september 2018. Kvelden ble innledet av Karrieresenter Trønderlag som holdt en kort presentasjon om hva en CV bør inneholde og hvordan den bør se ut. Deretter jobbet studenten og deltakeren i par, 16 par totalt, med å perfeksjonere deltakerens CV.

Studentene skal selv snart ut i det samme arbeidsmarkedet, og med et stort frivillig engasjement og et godt innblikk i det norske fagmiljøet er de en unik ressurs til å hjelpe flyktninger med å oversette utenlandsk kompetanse til norsk og bygge opp CVen med gode formuleringer på en stilren måte.

Arrangementet ble vurdert til en suksess, hvor deltakeren fikk en personlig og god veiledning de vanskelig kunne fått noe annet sted. Flere av studentene og deltakerne utvekslet kontaktinformasjon, slik at deltakeren kan ta kontakt dersom eventuelle flere spørsmål skulle oppstå. Mange av parene møttes også igjen på kommunens lokaler den 3. oktober for å jobbe videre med CVene, hvor kommunen og Norsk Start var tilstede for eventuell veiledning og oppfølging.

IMG_2535.JPG

40281813_496854090789907_2093156460644007936_n

Kategorier Standard

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close