FOKUS PÅ UTDANNING OG KARRIERE

Vi opplever at mange av de tidligere flyktningene vi er i kontakt med er interessert i informasjon om jobb og utdanning, og ønsker tips og triks i forbindelse med jobbsøking og studier. Dette har dermed blitt et viktig fokus hos oss, og vi ønsker å kunne veilede deltakerne våre innenfor disse feltene så godt det lar seg gjøre.

Dette fokuset har vi på utdanning og karriere:

Hvert semester har vi minst én kveld med utdanning/karriere som tema.

Utdanningsstands
Tidligere har vi gjort om hele samtalemøtet til stands, hvor et brett spekter av studieretninger er blitt representert. Deltakerne fikk da mulighet til å prate med studenter fra de forskjellige studieretningene, og finne ut om de syntes studiet hørtes interessant ut. De som allerede hadde peilet seg ut en utdanningsretning, fikk konkrete svar på spørsmål de lurte på. For mange av deltakerne var dette første gang de fikk mulighet til å snakke direkte med noen fra studier ved NTNU.

 

CV-kveld
I samarbeid med kommunen har vi tilbudt CV-kurs til tidligere flyktninger som er på vei ut i arbeidslivet. Deltakerne var nøye plukket ut av kommunen, var norsk språklig sterke og hadde mye utdanning fra sitt hjemland. Hver deltaker ble paret opp med en student med samme utdanningsbakgrunn som seg selv, og sammen jobbet de med å utforme CVene stilrene og godt formulerte på norsk. Mange trengte blant annet hjelp med å oversette sin utenlandske kompetanse til det tilsvarende på norsk. Du kan lese mer om CV-kvelden her.

 

 

Ressurser tilgjengelig på samtalemøtene

Vi har utformet egne temaark med temaene «universitetet» og «jobbsøking». På temaarket om utdanning finner man informasjon, spesielle ord, bilder og spørsmål knyttet til NTNU og utdanning. På arket om jobbsøking finnes tips og triks til hvordan man bør kle seg, oppføre seg, hva man bør ta med og hva man bør si på et jobbintervju. Det finnes også et ark med typiske spørsmål man kan forvente å få på et jobbintervju, som kan benyttes som et slags rollespill. Deltakerne har mulighet til å benytte seg av disse arkene og bli veiledet gjennom dem sammen med en av våre frivillige studenter.

 

Tett samarbeid med NTNU for flyktninger

Vi har et tett samarbeid med NTNU for flyktninger, som spesielt kommer til syne gjennom vårt mentorprosjekt. I mentorprosjektet får flyktninger med utdanningsbakgrunn fra sitt hjemland bli med studenter i relevante forelesninger på NTNU. Dette i påvente av å få sin egen utdanning godkjent for videre studier i Norge. Formålet med mentorprosjektet er å gi deltakerne en mulighet til å bli kjent med det norske utdanningssystemet, få kommet i kontakt med norske studenter, få praktisert det norske språket samt å få holdt utdanningen sin ved like. Du kan lese mer om mentorprosjektet her.

%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close