top of page

Våre aktiviteter

Nedenfor finner du oversikt over våre hovedaktiviteter som vi tilbyr hvert semester. Vi forsøker hele tiden å fornye og tilpasse oss etter behov og ønsker. Vi har derfor flere andre sosiale aktiviteter gjennom semesteret, så følg med på vår facebookside og kalenderen for å finne ut hva som skjer og hva du kan delta på.

Norskstart_logo_WEB.png

SAMTALEMØTER (språkkafé)
Har du bakgrunn som flyktning og vil snakke norsk og bli kjent med studenter? 
I Trondheim er hovedaktiviteten ukentlige samtalemøter (språkkafé) hver tirsdag fra kl. 19.00-20.15 på bøker og bylab. 
 
På samtalemøtene samler vi våre faste frivillige studenter, kalt samtalepartnere, og har åpent hus for alle personer med flyktningbakgrunn som ønsker å snakke norsk og bli kjent.
 
Vi forsøker å ha én-til-én-samtaler slik at man for praktisert språket mest mulig.
 
Samtalemøtene er gratis og krever ingen påmelding. Det er ingen krav til språkferdigheter. Under samtalemøtene er det enkel servering av kaffe, te, frukt og kjeks. 

- Snakk norsk med studenter

facebookcover2.jpg

De norsktalende samtalepartnerne er alle frivillige studenter fra NTNU. Disse er en del av en fast gruppe samtalepartnere, og har bundet seg til et verv som samtalepartner som strekker seg over et semester. Opptak av nye frivillige foregår i starten av hvert semester. Les mer om å bli samtalepartner her.

Deltaker

mentorprogram.jpg

Jeg snakker bedre enn før fordi dere hjelper meg og jeg vil si tusen takk så mye.

Norskstart_logo_WEB.png

- Vær med studenter i Trondheim, og spør dem om det du lurer på!

FOKUS PÅ UTDANNING OG KARRIERE

Vi opplever at mange av de tidligere flyktningene vi er i kontakt med er interessert i informasjon om jobb og utdanning, og ønsker tips og triks i forbindelse med jobbsøking og studier. Dette har dermed blitt et viktig fokus hos oss, og vi ønsker å kunne veilede deltakerne våre innenfor disse feltene så godt det lar seg gjøre. Under ser du eksempler på aktiviteter vi gjør eller  har gjort.


Utdanningsstands


Tidligere har vi gjort om hele samtalemøtet til stands, hvor et brett spekter av studieretninger er blitt representert. Deltakerne fikk da mulighet til å prate med studenter fra de forskjellige studieretningene, og finne ut om de syntes studiet hørtes interessant ut. De som allerede hadde peilet seg ut en utdanningsretning, fikk konkrete svar på spørsmål de lurte på. For mange av deltakerne var dette første gang de fikk mulighet til å snakke direkte med noen fra studier ved NTNU.

utdanningsstands2.jpg
utdanningsstands.jpg

CV-kveld


I samarbeid med kommunen har vi tilbudt CV-kurs til tidligere flyktninger som er på vei ut i arbeidslivet. Deltakerne var nøye plukket ut av kommunen, var norsk språklig sterke og hadde mye utdanning fra sitt hjemland. Hver deltaker ble paret opp med en student med samme utdanningsbakgrunn som seg selv, og sammen jobbet de med å utforme CVene stilrene og godt formulerte på norsk. Mange trengte blant annet hjelp med å oversette sin utenlandske kompetanse til det tilsvarende på norsk. Du kan lese mer om CV-kvelden her.

IMG_2531.jpg
IMG_2527.jpg
bottom of page