WORKSHOP OM JOBBSØKING

Veiled en tidligere flyktning i å bygge opp en CV og forberede seg til jobbsøking, og hjelp ham/henne ut i arbeidslivet!

 

40257637_2114294482152453_6093829367706681344_n

En god CV kan være nøkkelen til å skille seg ut av søkerbunken og bli innkalt til jobbintervju. Mange av flyktningene som kommer til Norge har gode kvalifikasjoner og mye erfaring de kan bringe inn i det norske arbeidslivet, men sliter med å få presentert dette på en tilstrekkelig måte i en CV. Har du mulighet til å hjelpe en tidligere flyktning innenfor din egen fagretning i å bygge opp en CV?

Onsdag 19. september inviterer vi, Norsk Start i samarbeid med NTNU for flyktninger og Trondheim kommune, tidligere flyktninger som er på vei ut i arbeidslivet til CV-kveld og jobbsøkerworkshop. Vi ønsker at hver av deltakerne skal få hjelp av en student som selv snart skal ut i det samme arbeidsmarkedet til å hjelpe dem med å bygge opp CVen. Hjelp vil hovedsakelig trengs til å oversette utenlandske kvalifikasjoner til det tilsvarende på norsk, gjøre CVen pen og stilren og å rette skrivefeil og formuleringer. En halvtimes introduksjon om hvordan en CV bør se ut vil bli holdt i starten av workshopen, og kvalifiserte veiledere vil være tilstede hele kvelden for å veilede og svare på eventuelle spørsmål.

Vi søker studenter fra flere ulike studieretninger, slik at deltakerne kan få hjelp fra en som har samme fagbakgrunn som en selv, og skal bevege seg inn i samme arbeidsmarked. Studenten trenger ikke å ha mye erfaring med CV-skriving, men bør ha vært borti det før. Studenten må kunne formulere seg godt på norsk, og aller helst være i siste halvdel av sitt studieløp.

Vi håper at deltakeren og studenten vil få en god tone, og at deltakeren kan ha mulighet til å kontakte studenten dersom det skulle dukke opp flere spørsmål rundt CV-skriving i etterkant av CV-kvelden. Vi har booket samme lokale onsdag 3. oktober slik at de som vil møtes en ekstra kveld og jobbe videre med CV-og jobbrelaterte spørsmål kan ha mulighet til dette.

Ved å melde deg til denne oppgaven får du direkte bidratt til at en nyankommen i Trondheim skal få en god sjanse på å komme seg ut i arbeidslivet. Du vil få et gratis CV-kurs, bli mer bevisst over din egen CV, og få en attest underskrevet både kommunen, NTNU og Norsk Start, og vil få gratis pizza til middag. Vi håper vi vil høre fra deg!

Dersom du har spørsmål rundt opplegget, ikke nøl med å ta kontakt på norskstartfo@gmail.com eller via våre Facebooksider www.facebook.com/norskstart

Tid: Onsdag 19. september klokka 16:30-ca.20:00
Sted: Sandgata 2, 7012 Trondheim

Meld deg til å bidra her

Vi trenger studenter som kan bidra fra de fleste studieretninger, men søker spesielt etter studenter som går:

-Sykepleie
-Farmasi
-Bioingeniør, biomedisin eller lignende
-Molekylærbiologi
-Arkitektur
-Fysisk planlegging
-Sustainable Arcitecture
-Urban ecological planning
-Eiendomsutvikling- og forvaltning
-Dataingeniør
-Datateknologi
-Informatikk
-IT-støttet bedriftsutvikling
-Religionsvitenskap
-Medisin
-Ledelse
-Samfunns- og idrettsvitenskap
-Lektorutdanning i kroppsøving og idrettsfag
-Juss-studenter generelt
-Økonomi- og forretningsjus
-Rettsvitenskap
-Lærerstudenter generelt
-Økonomi og administrasjon
-Samfunnsøkonomi
-Økonomi og ledelse
-Geologi
-Organisasjon og ledelse
-Bachelor of Management
-HR-studenter generelt
-Miljø
-Maskiningeniør
-Filosofi

I tillegg til disse spesifikke retningene, trenger vi ingeniørstudenter, medisinstudenter, IT-studenter, samfunnsvitenskapelige studenter og mekaniske ingeniører generelt.

%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close